Bemutatjuk az arapapagájt, a papagájok királyát

Harapás?

2022/07/12. - írta: AraPapagaj.Hu

A harapdálás nem egy olyan fázis, amelyből ki lehet nőni, és nem is oldható meg a papagájok "alacsonyan" tartásával. Nem is annak az eredménye, hogy a papagájok rossz háziállatok lennének, hanem annak, hogy az emberek kényszerítő módon viselkednek a papagájokkal. A kellemes, harapásmentes kapcsolat a papagájokkal teljesen lehetséges. A legjobb módszer, ha erőszakmentes kiképzési stratégiát alkalmazunk. Remélem, hogy ezen információk megosztásával több emberrel tudunk beszélgetni a kedves, szelíd és kellemes tartásról.

harapas-1.jpg

És ami a legfontosabb, hatékony módszerekről a társas papagájokkal való bizalomépítésre. Ez azt jelenti, hogy azonosítani kell valamit, amit ez a madár értékesnek talál. Az éneklés és a madárral való beszélgetés értéket jelenthet néhány madár számára, de nem mindegyik szereti ezt, és a valóságban általában nem a legerősebb megerősítő egy olyan madár számára, amelynek nincs kapcsolata az adott emberrel. Ezért kezdetben az alapokra kell koncentrálni és jutalomfalatokkal építeni a jó kapcsolatot.

harapas-2.jpg

Barbara Heidenreich a 90-es évek óta hivatásos állatidomár. Cége, a Barbara's Force Free Animal Training papagájidomító DVD-ket, könyveket, webináriumokat és workshopokat kínál. Több, mint húsz ország rendezvényein szerepelt már előadóként, emellett kilenc nyelven publikált. Barbara a társállat-közösséggel dolgozik, és tanácsadással is foglalkozik az állatokkal kapcsolatban. Szabadidejében részt vesz a különféle állatkertekben történő kiképzésben. Aki papagájt tart, és nevelni is szeretné, az mindenképpen ismerkedjen meg a műveivel, oktatóanyagaival.

harapas-3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr3817881093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása