Bemutatjuk az arapapagájt, a papagájok királyát

Alultápláltság

2023/06/14. - írta: AraPapagaj.Hu

Az alultápláltság nem korlátozódik a kizárólag magvakkal táplált papagájokra. Más étrendek, beleértve a tápokat is, szintén hozzájárulhatnak az alultápláltsághoz. Gloria Scholbe egy informatív cikkben azt tanácsolja, hogy fontoljuk meg ezeket a gondolatokat:

alultaplalt-papagaj-3.jpg

- Nem létezik egyetlen olyan eledel vagy táp, amely minden madár- vagy papagájfaj táplálkozási igényeit kielégíti.
- A magvak természetes és fontos tápanyagforrást jelentenek, amelyeket a legtöbb madár étrendjének részeként kell tartalmaznia.
- Rossz táplálkozási döntés, ha minden magot kizárunk madaraink étrendjéből pusztán azért, mert néhány tápanyag hiányzik belőlük, ugyanúgy, mint minden más táplálékból.
- A kizárólag magvakból álló étrend alultápláltságot okoz a madaraknál.

alultaplalt-papagaj-1.jpg

A probléma számunkra (de nem a madarak számára) az, hogy a legtöbbjük jobban szereti a magvakat, mint a zöld ételeket. Tehát gyakran az történik, hogy a madarak nap mint nap visszautasítják a zöldséget, ezért a gondozók abbahagyják a darabolást és a kínálást. Aztán, amikor a papagájt elviszik az állatorvoshoz egy táplálkozással kapcsolatos betegség miatt, az állatorvos pelletet ír fel.

alultaplalt-papagaj-2.jpg

Bármelyik döntést is hozod meg, hogy pelletet vagy vetőmagot készíts, egy fontos szempont, hogy általában "azt kapja, amiért fizet". Az olcsó alternatívák bármelyik fajtából károsak lehetnek. Szintetikus színezékek a pelletekben, por a vetőmagokban, és mindkettő megrothad, ha helytelenül tárolják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr6118146220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása