Bemutatjuk az arapapagájt, a papagájok királyát

Papagájok a karácsonyi ebédnél

2021/11/12. - írta: AraPapagaj.Hu

papagajok-karacsony-1.jpg

Forró kávé, egy pulyka, zöldbab, gesztenyetöltelék, sült burgonya, burgonyapüré mártással, áfonyaszósz, frissen sütött ,forró zsemle, darált húsos pite és tejszínhab. Kelj korán, és először igyál erős kávét, mert hosszú nap lesz! - szoktam mondani magamnak ilyenkor, és persze a férjemnek is. Ilyenkor sokszor tanácsolom neki és a többi családtagnak nap közben, hogy feküdjenek le egy kicsit, vagy menjenek sétálni. Mindent egyedül fogok csinálni.

papagajok-karacsony-3.jpg

papagajok-karacsony-2.jpg

Csakhogy így nagyon magányos a konyha, szóval miért is ne... és behozom a három házi madarat a madárszobából (ahol elvileg élniük és ilyenkor lenniük kellene), hogy társaságot nyújtsanak nekem. Hozd be a madarakat, és szórd szét őket a konyhában, hogy megfigyelhesd, mi történik - mondom ilyenkor magamnak. Totya és Pubi, az afrikai szürkék egy majomdió után nyomoznak. Ők már idősebbek, okosabbak, és megértik, hogy "Szállj le rólam". Panni, a kék-sárga ara még csak kétéves. Többet ért már, mint amennyire mutatja. Ez gyerekjáték lesz.

papagajok-karacsony-4.jpg

Amire persze nagyon kell figyelni ilyenkor, hogy a papagájok ne koszoljanak össze semmit és ne is egyenek olyat, ami nem tesz jót nekik. Ezért néha el kell távolítani valamelyiket a konyhapultról, és vissza kell tenni az ülőkére. A tölteléket tegnap este készítették el a lányomék. Vedd ki a hűtőből, de közben tedd félre a papagájt a töltelékes tál széléről, és helyezd vissza az ülőkére. Helyezd a töltött pulykát a konyhapulton lévő sütőtálba, de előtt vedd ki belőle Totyát és szedd le a serpenyő széléről a másik madarat, és tedd is vissza az ülőfára. Igyál még egy csésze kávét - ez talán megnyugtatja az idegeket. Hát így telik nálunk az ünnepi készülődés, nemsokára megint.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr4016753746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása