Bemutatjuk az arapapagájt, a papagájok királyát

Így barátkozz a papagájjal!

2020/12/12. - írta: AraPapagaj.Hu

Ha te is úgy rajongsz a papagájokért, mint én, akkor már várod azokat a pillanatokat, amikor új papagáj-barátra tehetsz szert. A kutyával vagy macskával ellentétben, amelyek azonnal reagálnak egy új emberre, a madarak néha egy kis erőfeszítést igényelhetnek részünkről. Néha meglehetősen idegesek lesznek egy idegen felbukkanásától. Íme néhány dolog, amit megtehetsz, hogy könnyebben elfogadtasd és megszerettesd magad, amikor megismersz egy új papagájt.

igy-baratkozz-a-papagajjal-1.jpg

1. Adj elegendő helyet a madárnak: bár nagyon csábító, de próbálj meg nem túl közel menni hozzá. Adj neki egy kis időt, hogy megszokja, hogy te is bent vagy ugyanabban a szobában. Miután nyugodtnak és kényelmesnek látszik, kissé közelebb léphetsz hozzá.

igy-baratkozz-a-papagajjal-2.jpg

2. Lassan haladj: a madarak megijedhetnek, ha az emberek túl gyorsan mozognak. Nem akarhatod megijeszteni a leendő jóbarátodat.

3. Megközelítés elölről: ügyelj arra, hogy mindig úgy közelítsd meg a papagájt, hogy könnyen észrevegyen. Sok madár nem szereti, ha valaki mozog mögötte - nem szabad elfelejteni, hogy zsákmányállatok.

igy-baratkozz-a-papagajjal-3.jpg

4. Mutass neki valami különlegeset: mielőtt közelebb sétálsz a papagájhoz, érdemes egy csemegét, papagájjátékot vagy más különlegeset magadhoz venni, így pozitív lesz a fogadtatás. Kérdezd meg azokat az embereket, akik ismerik a madarat, hogy mi tetszik neki a legjobban.

igy-baratkozz-a-papagajjal-4.jpg

5. Figyeld meg a testbeszédét. Amikor mutatsz neki valamilyen különleges csemegét vagy tárgyat, figyeld meg, hogyan reagál a madár. Ha hajlik feléd, és egyre közelebb jön, akkor nagyon szeretné elfogadni az ajándékot. Megmutathatod a madárnak, mit adsz neki, mielőtt túl közel kerülne. Ez növeli a bizalmat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr3416329292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása