Bemutatjuk az arapapagájt, a papagájok királyát

Papagájok Cornwall Hayle-ben

2024/04/24. - írta: AraPapagaj.Hu

A leromlott élőhelyek megőrzése vagy helyreállítása nem egyszerű feladat, de van előrelépés. Örülök annak, hogy bár eddig még csak egyszer utaztam el, hogy a helyszínen láthassam a természetvédelmet, érdeklődésemmel és annyi pénzzel, amennyit csak tudok, részt vehetek mások erőfeszítéseiben. Ha minden papagájtulajdonos a hobbijára költött összeg 1%-át a természetvédelemre és a mentőhelyek támogatására fordítaná, enyhülne a krónikus forráshiány, ami gyengíti a természetvédelmi erőfeszítéseket.

cornwall-hayle-2.jpg

Egy másik szervezet, amelyet támogatok és melegen ajánlok, a World Parrot Trust. Fiatalabb, mint a PS, és Mike Reynolds indította el. Eredetileg ő és családja Londonban élt a papagájokkal. A természetvédelmi erőfeszítések meghozták gyümölcsüket. Az Egyesült Királyságban kihalt a kányapapagáj, ezért Cornwallban és Jerseyben a Paradise Parkban fogságban nevelt madarakkal telepítették vissza az állományt.

cornwall-hayle-1.jpg

A madarak mindkét helyen élnek és szaporodnak a Jersey állatkerttel közös projekt keretében. A World Parrot Trust tagjai, amellett, hogy tudják, hogy jó projekteket támogatnak, negyedévente egy fényes magazint kapnak, amely informatív cikkeket tartalmaz a természetvédelmi projektekről és a házi papagájokról.

cornwall-hayle-3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr1318388733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása