Bemutatjuk az arapapagájt, a papagájok királyát

Karácsonyra papagájt? NE!

2018/12/20. - írta: AraPapagaj.Hu

Ajándékot találni szeretteinknek sosem egyszerű. A nagy kitalálósdiban jó ötletnek tűnhet egy szárnyas házikedvenc beszerzése, mert az olyan aranyos, bizonyára örülni fog neki az ajándékozott. Sajnos az esetek többségében ez ritkán sül el jól. Ahogy a húsvéti ajándék-nyuszinál vagy kiscsirkénél is gyakran megesik, hogy nem válik be és megunják, ugyanez könnyen előfordulhat a papagájjal is.

bhu1.jpg

Lényeges különbség, hogy egy díszmadártól sokkal nehezebb megszabadulni, ha nem vált be. A nyulat, csirkét le az ünnepek után a meggondolatlan ajándékozónak lehetősége van leadni különféle gyűjtőpontokon, de a papagájokkal erre nincs mód. Így meg lehet próbálni rátukmálni valamelyik rokonra, vagy keresni valakit, akinek már vannak papagájai, és megkérni őt, hogy fogadja be. Ez az ember számára kellemetlenség, a papagájnak pedig kifejezett szenvedés. Ezt el kell kerülni, ezért nem szabad papagájt karácsonyi ajándéknak vásárolni.

bhu2.jpg

És van még egy oldala a dolognak. Maga az ajándékozott is elégedetlen lesz, ha egyébként nem vágyott egy papagájra. Az állattartás minden formája igen komoly felelősséggel jár, amire a leendő gazdinak fel kell készülni. A napi etetési és gondozási feladatok mellett a maximálisan szociális papagájokkal alapvető létigényeiken túl is foglalkozni kell: játszani vele, röptetni, szórakozni és szórakoztatni. Papagájtartónak tehát egy kicsit születni is kell, de mindenképpen fel kell rá készülni. Ezért ne tegyünk papagájt a karácsonyfa alá, nem oda való.

(És a meglévőt se engedjük rászállni, mert megsérülhet, erre az ünnepi időszakban kiemelten kell vigyázni, de ez már egy másik történet).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr1314503158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása