Bemutatjuk az arapapagájt, a papagájok királyát

Játékot a papagájnak!

2019/03/05. - írta: AraPapagaj.Hu

20180529_174437.jpgA nagytestű papagájok sokkal intelligensebbek kisebb termetű (bár nem kevésbé becsülendő) társaiknál. Felmérések szerint az ara papagájok egy 3 éves kisgyerek szellemi szintjén vannak. Ennek egyik igen nagy hátulütője, hogy nehezen tudják lekötni magukat hosszabb távon, az unatkozást pedig nagyon rosszul viselik, ha nincs, amivel lekötik magukat, akár depresszióssá is válhatnak. Egy hullámos papagáj fél napon át elbeszélget a saját tükörképével, de a nagyobbakat nehezebb lekötni.

20180925_170123.jpg

Sajnos még mindig tendencia, hogy a nagy papagájokat egymagukban tartják, mert nem sokan tudnak megfelelő körülményeket, életteret biztosítani egynél többnek ezekből a hatalmas szárnyasokból. A többedmagával tartott papagájt kevésbé fenyegeti az unalom, az egyedül lévőt viszont annál jobban. A gazdi feladata, hogy a lehető legtöbb időt töltse legalább közös légtérben a madárral, még ha nem is vele foglalkozik éppen, és persze nagyon sokat kell játszani és szórakozni is velük. De csak nagyon kevés madártulajdonosnak adatik meg, hogy korlátlanul foglalkozhasson háziállatával.

 

A probléma egy részét játékokkal lehet megoldani, de a nagyoknál ez egy komplikált feladat. Az egyik probléma, hogy a játékokat hamar kiismerik és megunják, ezért túlságosan egyszerű dolgot nem érdemes adni nekik, illetve az egyes darabok felszerelésének helyét és módját is érdemes néha megvariálni. Magukat a játékokat kényszerűségből bizonyos időközönként úgyis cserélni kell, mert a hatalmas, erős csőr és lábak hamar széttépik azokat. Anyagnak a fa az ideális, és oda kell rá figyelni, hogy amelyik festett, az természetes festék használatával készüljön, mert az ólomtartalmú színezők károsak a madár egészségére.

20180603_153530.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr3114669471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása