Bemutatjuk az arapapagájt, a papagájok királyát

A gyümölcsimádó ara papagáj

2018/08/30. - írta: AraPapagaj.Hu

Az óriáspapagáj nagyon szívesen fogyaszt édes gyümölcsöt. Persze ez az eledel nem tudja felvenni a versenyt az abszolút kedvenc csonthéjasokkal, úgy mint dió, mandula, mogyoró, napraforgómag, de az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlen. Ezért reggel érdemes felkínálni a madárnak, méghozzá úgy, hogy csak ezt adjuk neki. Mivel reggel éhes igazán, ha sikerül eltalálni az ízlését, egész biztos meg fogja enni a gyümölcsöt.

papagaj-gyumolcseves-4.jpg

Az ízlését? Igen, a papagájok is válogatnak, nem esznek meg akármilyen gyümölcsöt és az azonos fajtán belüli egyedek gusztusa is teljesen eltérő lehet, ezért nincsenek általános igazságok. Sőt, az ara papagáj önmagához képest is válogat, amit egyszer jóízűen megeszik, legközelebb rá se néz, vagy fordítva. Fontos tehát kiismerni madarunk ízlésvilágát és annak megfelelő gyümölcsökkel kínálni őt, mert az ezekben lévő vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok rendkívül fontosak nekik.

papagaj-gyumolcseves-2.jpg

A felkínált gyümölcs friss legyen és mindig nagyon alaposan mossuk meg. Legjobb a bio vagy a házi termesztés, amiről biztosan tudjuk, hogy sose látott vegyszert. A gyümölcsöt mindig magtalanítani kell. A dús lével rendelkező gyümölcsöket nem megeszik, hanem kiszopogatják belőlük az édes levet, tehát ha ilyen jelenséget tapasztalunk a madaraknál, az teljesen normális.

Az ara papagájok favoritjai: dinnye, szőlő, alma, eper, mandarin, narancs, banán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr514211751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása