Bemutatjuk az arapapagájt, a papagájok királyát

Kevésbé közismert papagájeleségek

2020/08/23. - írta: AraPapagaj.Hu

Pálmafélék: tavaly tavasszal volt szerencsénk olyan helyen megfordulni, ahol tíz kilogramm környéki mennyiségben gyűjtöttünk be érett vörös (mint az afrikai szürke papagáj farokvöröse) pálmaféléket, levágva a csúcsukon, és haza is hoztuk őket az amazonok, ara papagájok, nap-papagájok és hasonlóink számára - népes papagájállományunk legtöbb tagja igencsak örült nekik.

ara-palmafelek.jpg

Nem mindegyik, de a fogva tartott papagájok közül azért jónéhányuk szó szerint megőrült a növény olajos külső burka miatt, volt, amelyik naponta ötöt is bevágott belőle napokon keresztül.

ara-manzanillo-aviary-green-macaw-feeding.jpg

A fiókanevelés ideje alatt néhányan inkább nem eszeik ezeket az ételeket a fiatal csibék táplálásának idején, majd később, amikor a csibék elértek a fészekben négy hetes kort, újra enni kezdték őket. ha elfogy, amit hazahoztunk, mindenképp keresni fogok egy online forrást ezekhez az egzotikus növényekhez, mert egyértelmű, hogy a papagájoknak jó, ha valami igazán természeteset kapnak enni. Különösen a nagy ara papagájokról hallottunk történeteket, akik még soha nem láttak ilyen termést, hogy a látványától azonnal fény gyullad a szemükben, annyira vágynak rá, és azonnal megesznek, amennyit csak tudnak, amikor először megkóstolják.

ara-lagyeleseg.jpg

Kávémeggy: be kell vallanom, ez egy kicsit furcsa. Ahogy a kávéfákon nőni kezdenek a gyümölcsök, először a cseresznyére hasonlítanak, semmi közük nincs a későbbi kávébabhoz, amit mi, emberek pirítunk és iszunk, inkább olyanok, mint a miniatűr cseresznyék vagy meggyek, amelyek élénkpirossá válnak a fán. Ennek a húsos pépe különlegesen ízletes, a papagájok pedig imádják szétrágcsálni.

ara-kavemeggy.jpg

A madarak egyike sem fordít figyelmet a kávé bab két belső felére. Érdekes, de ez egyedülálló módon megmutatja, hogy a gyümölcsök érése milyen folyamatokkal jár. Kevesebb táplálékforrás lesz elérhető a madarak számára, ha a szokásos gyümölcsfák termései nélküli etetésen vannak tartva. A vadon élő madarak alternatív étrendforrásként folyamatosan keresik a cseresznyefajtákat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr9416173618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása