Bemutatjuk az arapapagájt, a papagájok királyát

Mennyibe kerül?

2018/10/18. - írta: AraPapagaj.Hu

Ha létezik az ara papagájokkal kapcsolatos Gyakori Kérdések toplista, egész biztos ez a kérdés áll az első helyen. Teljesen természetes emberi reakció ez, ha meglátunk egy drága sportautót vagy egyedi ékszert, nagyjából ugyanez lesz az első gondolatunk. Az egzotikus madárvilág non plus ultra tagjáról is elég természetes, hogy az egyébként nem is olyan velőtrázó vásárlási költség ugrik be elsőnek.

Maszatolás helyett álljon itt elsőnek egy kézzelfogható konkrétum. Egy 1 éves, egészséges, megfelelően papírozott kék-sárga ara papagáj ára nagyjából 300-350.000 Ft. Ennél nagyságrendekkel olcsóbb madarat nem szabad megvásárolni, mert ott valami probléma van a háttérben (életképtelen, beltenyészett, esetleg beteg madarat akarnak ránk sózni, vagy a papírok nincsenek rendben, szökésből befogott, esetleg lopott a madár, stb).

Kék-sárga ara:

kek-sarga-ara-papagaj.jpg

Ara papagájból sokféle van, a kék-sárga a leggyakoribb Magyarországon belül, de a teljes lista hosszú. Szintén itthon beszerezhető fajta a zöldszárnyú ara, ő félmillió forint körül mozog, valamint a nagy katonaara, bár belőle már melósabb szerezni és az ára is 650.000 Ft körül alakul. Minden másért külföldre kell menni, amiben az internet adta lehetőségek komoly segítséget nyújtanak. Az igazi egzotikum zsebbe nyúlós, egy jácint aráért több (4-6) millió forintot is elkérnek az európai piacon és ugyanez vonatkozik az arakakadura papagájra is.

Zöldszárnyú ara:

zoldszarnyu-ara-papagaj.jpg

És minél ritkább óriáspapagájt nézünk ki, annál nehezebb lesz beszerezni. mert általában a születés után kicsivel már lefoglalják őket a vevők. Nagyon fiatalon, alig életképesen persze nem szabad elhozni, az ideális kor 1 év körül van, olyankor már egyértelmű, hogy egészséges és önálló lesz-e.

Arakakadu:

ara-kakadu.jpg

Összességében nagyjából 5-6 olyan tenyésztelep létezik az országon belül, ahol arákkal is foglalkoznak, de csak a 2 "egyszerűbb" típussal. A ritka fajokért Franciaországba vagy Németországba kell elmenni, illetve megvehetőek az USA-ból és Afrikából is, további horribilis szállítási díjak mellett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr4814308943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása