Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bemutatjuk az arapapagájt, a papagájok királyát

Papagájszex!

2018/06/21. - írta: AraPapagaj.Hu

A madarak szaporodási szokásairól legtöbbünknek csak a tojás jut eszébe. Pedig a tojásból önmagában legfeljebb csak rántotta lehet, az állatvilág többi szereplőjéhez hasonlóan a fiókát is tartalmazó tojás lerakását meg kell előzze egy párzási esemény, amit bátran nevezhetünk szexuális aktusnak is.

A papagájoknál sincs ez másként. A háznál tartott madarak párzását élőben megfigyelni igen nehéz feladat, mégpedig pszihológiai okokból. Az emberrel a végletekig "jóban lévő" papagájpár esetében, ha a közelükben vagyunk, az felül fogja írni a szaporodási vágyukat, és inkább a gazdival foglalkoznak,neki produkálják magukat. Ha még nem alakult ki feltétlen kötődés, a párzásra készülő madarak biztonságérzete az ember jelenlétével lecsökken, és félbehagyják, amit elkezdtek. Ezért leginkább a kamera kínál megoldást erre a kihívásra, ezen keresztül lehet a legjobban megfigyelni a papagájok viselkedését párzáskor és előtte.

Az emberhez hasonlóan a madaraknál is létezik előjáték, nekik is rá kell hangolódni az aktusra. Az ő esetükben ez egymás etetését jelenti - és ez pontosan megegyezik azzal a módszerrel, ahogy a születendő fiókáikat táplálni fogják.

Az aktus technikai részét a papagájok mérete határozza meg. A kisebb testű kecskepapagáj (kakariki) párzása a baromfiéhoz hasonlít, a hím a tojó hátára állva végzi el a megtermékenyítést. 

A nagytestű és nagysúlyú ara papagájok esetében ezt már máshogy intézte a természet. Talán azért alakult így, mert ezek az állatok a puszta súlyukkal is komoly sérüléseket tudnának okozni egymásnak, így ők a kloákájuk összedörzsölésével szexelnek, ahogy az alábbi videón is látható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arapapagaj.blog.hu/api/trackback/id/tr7514062317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása